Ajatusmaailma ja arvot

Olen 25-vuotias kolmannen vuoden oikeustieteen opiskelija, kotoisin Suomussalmelta. Olen ehtinyt asua niin Kajaanissa, Oulussa, kuin opiskelupaikkakunnalla Rovaniemelläkin.

Pohjoisessa vallitsee tietynlainen mielenmaisema, johon olen myös itse kasvanut. Me emme koskaan luovuta. Me pidämme kiinni omista oikeuksistamme ja omista alueperinteistämme. Me olemme yritteliäitä, sinnikkäitä ja työtä pelkäämättömiä tekijä-ihmisiä. Oulusta ja Kainuusta on aina noussut menestyviä vaikuttajia ja yrittäjiä ja tätä perinnettä haluan olla omalta osaltani jatkamassa.

Minulle ei ole ikinä syötetty mitään ajatusmaailmaa tai tavoitetta ulkoa päin siitä, mitä minun pitäisi olla tai ajatella. Olen saanut rakentaa itse oman ajatusmaailmani pohtimalla, punnitsemalla ja tutkimalla faktoja ja siihen minua on kannustettu. Tietenkin koittaen olla niin objektiivinen, kuin se meille vaikutteille alttiille ihmisolennoille on mahdollista. Mitä enemmän olen lukenut historiaa, opiskellut taloutta ja oikeustiedettä, sitä vakuuttuneempi olen, että juuri Kokoomus ajaa niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeimpiä. Uskon, että sitoutuminen omiin arvoihin ja niiden edistämiseen on todella vahva, kun asioita on pitkään pohtinut myös kriittisestä näkökulmasta. Se kuitenkin täytyy muistaa, että mikään ei ole ikinä niin sanotusti valmista, ja oman itsensä kehitystyö jatkuu läpi elämän.

Minulle tärkeitä asioita ovat kaikille ihmisille kuuluva mahdollisuuksien tasa-arvo ja se, että heikoimmassa osassa olevista ihmisistä pidetään huolta. Kaikilla ihmisillä on omat vahvuutensa ja on yhteiskunnankin kannalta parasta, että jokaisella on mahdollisuus päästä tavoittelemaan omia unelmiaan. Yrittäjyyden, vastuullisen taloudenhoidon, ympäristöstä huolehtimisen ja koulutusjärjestelmämme kehittäminen, sekä opiskelijoiden asiat ovat itselle tärkeitä asioita.

Oikeustieteen opinnot ovat antaneet erinomaisen pohjan laajalle ymmärrykselle siitä, miten yhteiskuntamme toimii. Opiskellessani eri oikeudenaloja, on käynyt myös yhä selvemmäksi se, että en halua olla vain sivusta seuraajana siinä, miten lainsäädäntöämme kehitetään. Haluan itse päästä vaikuttamaan siihen, miten yhteneväinen ja kehittynyt oikeusjärjestelmämme on. Uskon, että juristin tutkinto antaa siihen mitä parhaimmat edellytykset.

Olen aina ollut hyvin diplomaattinen ihminen. Keskusteleva ote ei kuitenkaan saa mennä niin pitkälle, että emme uskalla uudistua ja tehdä päätöksiä. Uskon, että keskustelemalla ja faktoihin tukeutumalla saamme Suomesta rakennettua dynaamisen länsimaisen oikeusvaltion, joka ei kompuroi turhaan byrokratiaan ja jäykkiin käytänteisiin.

Hanne-Mari Instagramissa
Hanne-Mari Facebookissa
Facebook Pagelike Widget